Merkez Mah. Piri Reis Cad. No:56/2 Çekmeköy-İSTANBUL
[email protected]
0216 639 00 71
0530 175 00 71
Anasayfa
Hakkımızda
Hizmetlerimiz
Aplikasyon
Yer Gösterme
Kadastral Yol Sınırlarının Belirlenmesi
Hatalı Numara Düzeltme
Birleştirme
Cins Değişikliği
İrtifak Hakkı
Röperli Kroki
Tamamlayıcı İşlemler
Hizmet Noktaları
Çekmeköy Lihkab Harita Hizmetleri
Ümraniye Lihkab Harita Hizmetleri
Sancaktepe Lihkab Harita Hizmetleri
Ataşehir Lihkab Harita Hizmetleri
Sultanbeyli Lihkab Harita Hizmetleri
Üsküdar Lihkab Harita Hizmetleri
Şile Lihkab Harita Hizmetleri
Beykoz Lihkab Harita Hizmetleri
Beykoz-Çavuşbaşı Lihkab Harita Hizmetleri
Beykoz-Baklacı Lihkab Harita Hizmetleri
Beykoz-Yavuzselim Lihkab Harita Hizmetleri
Beykoz-Çiftlik Lihkab Harita Hizmetleri
Beykoz-Görele Lihkab Harita Hizmetleri
Beykoz-Riva Lihkab Harita Hizmetleri
Vatandaş Bilgilendirme
Mevzuat
Pratik Bilgiler
İşlem Ücretleri
Online Başvuru
İletişim
Cins Değişikliği
Bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ, bahçe, tarla vb. iken arsa veya arazi iken, bağ bahçe vb. duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işlemdir.
İstenen Belgeler:
Taşınmaz malın güncel tapu senedi veya tapu kayıt örneği,
Taşınmaz mal malikinin kimliği ya da vekilinin vekâletname örneği ve kimliği,
Taşınmaz mal malikinin temsilcisi vasi veya kayyım ise mahkeme kararı ve kimliği, veli ise aile nüfus kayıt örneği ve kimliği.
Talep sahibi şirket, vakıf, dernek veya kooperatif temsilcisi ise, işi yapılması için yetki verildiğini açıkça belirten yetki belgesi ve imza sirküleri ile temsilcinin kimliği,
Taşınmaz malın sahibi ölmüş ise talepte bulunanların mirasçı olduklarını gösterir veraset belgesi veya vukuatlı nüfus kayıt örneği ve kimliği, (Mirasçıların ilgili tapu sicil müdürlüğünden kendi adlarına intikal işlemini yaptırmış olmaları gerekir.)
Yapı kullanma izin belgesi veya yapı kullanma izni almaya uygun olduğuna dair ilgili kurumdan alınan yazı, (Tapu Planları Tüzüğünün yayın tarihinden sonra yapılan binaların cins değişikliği işlemlerinde tüzük gereği olarak yazı ekinde veya yapı kullanma iznine ek olarak vaziyet planı ve bağımsız bölüm planı istenir.)
Belediye ve mücavir alanlar dışında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanların köy yerleşik alanları ve civarında ve mezralarda konut, hayvancılık veya tarımsal amaçlı yaptıkları yapılara ilişkin cins değişikliği taleplerinde, inşa edilen yapının fen ve sağlık kurallarına uygun olduğuna dair valilik görüşü ve yapının bulunduğu köy muhtarlığından izin yazısı aranır. Ancak bu şartları taşıyan ve yapının tamamlandığı tarihten sonra belediye olan yerlerde belediyenin, yapının yapım yılını, fen ve sağlık kurallarına uygunluğunu ve belediyenin kuruluş tarihini belirten yazısına istinaden işlem yapılır,
Yukarıdaki fıkrada sayılanlar dışında kalan yapılar ile köy nüfusuna kayıtlı olmayan, köyde sürekli oturmayanlar ve köy nüfusuna kayıtlı olmakla birlikte köyde sürekli oturmayanlar tarafından yapılacak tüm yapılar valiliklerce düzenlenen yapı ruhsatı ve yapı kullanma iznine tabidir.
Online Başvuru Yapın
İnternet üzerinden işlem bilgilerinizi girerek kısa ve hızlı bir şekilde başvuruda bulunabilirsiniz.
Başvuru Yap!